Medicina – Incontinenta urinara de efort – prof.univ.dr.Bumbu Gheorghe

de | 14/12/2012

                      Exista o suferinta atat la barbati cat si la femei, care se numeste incontinenta urinara. In concret asta inseamna ca sunt unii semeni de-ai nostri, care nu reusesc a-si controla eliminarea urinei. Suferinta afecteaza profund calitatea vietii pacientului care se vede obligat fie a purta scutece, fie a-si trai viata orientandu-se mereu a fi in vecinatatea toaletei. Desigur sunt efecte profunde ale bolii ce afecteaza  si viata sexuala a celor in suferinta, problema transferandu-se astfel,  dintr-una a individului, intr-una a cuplului

                     Din pacate, multi oameni se jeneaza a apela la medici, considerand problema lor ca fiind intima, rusinoasa, delicata. Este cazul sa-si depaseasca prejudecatile, sa afle ca sunt solutii, lucru pe care si postarea mea si-l propune a-l arata. 

                     Astazi, prin bunavointa domnului profesor universitar doctor Bumbu Gheorghe, va prezint un asemenea caz avand ca diagnostic – incontinenta urinara de efort la femei – adica, urina se pierde de catre pacienta la tuse, stranut, ras, ridicarea unei greutati sau alergat. Solutia prezentata azi in materialul filmat ne arata un tratament minim invaziv – TOT ce consta in montarea unei bandelete de polipropilena sub canalul urinar, pentru a-i asigura astfel un mai bun suport.

                   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *