Intrebari omenesti – raspunsuri biblice – episodul 2

By | 14/12/2012

              Continui astazi seria postarilor ce-si propun a aseza invatatura biblica la temelia vietii cat mai multora dintre noi. O spun inca o data ca argumentul principal al demersului meu este acela ca functioneaza. Functioneaza sa comunici cu Dumnezeu, functioneaza sa-i acorzi primul  loc in viata ta, functioneaza sa vii in fata Lui cu probleme si neputintele tale, functioneaza sa gasesti astfel sens si continut in viata ta.

              Sunt desigur mult mai multi de ” functioneaza „, insa in raport de masura credintei fiecaruia si incurajandu-va sa incepeti a avea o relatie zilnica cu Biblia, Dumnezeu va vorbi fiecaruia dintre voi, in modalitati de neimaginat, plin de rabdare si indurare neobosita.

              De asemenea, se cuvine inca o data sa va spun ca textele mai jos redactate, sunt doar capete de fir ce trebuie desirate citind Biblia si atentie : rugandu-va. In fapt nimic nu putem a face fara Dumnezeu. Nici chiar dorinta noastra in a ne intari in credinta fata de El nu o putem realiza fara ajutorul Lui .

              Nu mai putin important, este de retinut faptul ca raspunsurile redactate aferent fiecarei intrebari nu epuizeaza invatatura si trimiterile biblice cu referire la tema propusa.

             Asadar :

 

                                       CARE ESTE CEL MAI MARE RAU CARE SE FACE SUB SOARE ?

Eclesiastul 9 : 3 = Iata cel mai mare rau in tot ce se face sub soare ; anume ca aceeasi soarta au toti. De aceea si este plina inima oamenilor de rautate si de aceea este atata nebunie in inima lor tot timpul cat traiesc. Si dupa aceea ? Se duc la cei morti.

 

                                                            CE TREBUIE SA FAC MAI INTAI ?

Matei 6 : 33 = ” Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra „.

 

                                CUM POATE VEDEA SI INTRA OMUL IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU ?

Matei 7 : 21 = „ Nu oricine-Mi zice : ” Doamne, Doamne ! ” va intra in Imparatia lui Dumnezeu, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. „

Ioan 3 : 3 = ” Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu „.

Ioan 3 : 5 = ” Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu. „

Faptele Apostolilor 14 : 19 = Atunci au venit pe neasteptate din Antiohia si Iconia niste iudei care au atatat pe noroade. Acestia, dupa ce au improscat pe Pavel cu pietre, l-au tarat afara din cetate, crezand ca a murit.

                                         14 : 20 = Cand l-au inconjurat insa ucenicii, Pavel s-a sculat si a intrat in cetate. A doua zi, a plecat cu Barnaba la Derbe.

                                         14 : 21 = Dupa ce au propovaduit Evanghelia in cetatea aceasta si au facut multi ucenici, s-au intors la Listra, la Iconia si la Antiohia,

                                         14 : 21 = intarind sufletele ucenicilor. El ii indemna sa staruie in credinta si spunea ca in Imparatia lui Dumnezeu trebuie sa intram prin multe necazuri.

 

                                           UNDE ESTE IMPARATIA LUI DUMNEZEU ?

Luca 17 : 20 = Fariseii au intrebat pe Isus cand va veni Imparatia lui Dumnezu. Drept raspuns El le-a zis : ” Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izvabeasca privirile.

           17 : 21 = Nu va zice : ” Uite-o aici ! ” sau : ” Uite-o acolo ! ” Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru.”

 

                                            CU CE SE ASEAMANA IMPARATIA LUI DUMNEZEU ?

Matei 13 : 31 = Isus le-a pus inainte o alta pilda si le-a zis :  ” Imparatia cerurilor se aseamana cu un graunte de mustar pe care l-a luat un om si l-a semanat in tarina sa.

             13 : 32 = Grauntele acesta, in adevar, este cea mai mica dintre toate semintele ; dar, dupa ce a crescut, este mai mare decat zarzavaturile si se face un copac, asa ca pasarile cerului vin si isi fac cuiburi in ramurile lui.

 

                                              CARE ESTE CEA MAI MARE PORUNCA DIN LEGE ?

Matei 7 : 12 = ” Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel ; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Prorocii. „

Matei 22 : 37 = Isus a raspuns : ” Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul Tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau. „

             22 : 38 = ” Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca. „

             22 : 39 = iar a doua, asemenea ei, este : ” Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. „

             22 : 40 = ” In aceste doua porunci se cuprinde toata Legea si Prorocii. „

 

                                               CUM SA MA COMPORT FATA DE CEI CARE IMI VOR RAUL ?

Luca 6 : 27 = ” Dar Eu va spun voua care Ma ascultati : Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc,

           6 : 28 = binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi.

           6 : 29 = Daca te bate cineva peste o falca, intoarce-i si pe cealalta. Daca iti ia cineva haina cu sila, nu-l opri sa-ti ia si camasa.

            6 : 30 = Oricui iti cere, da-i ; ci celui ce-ti ia cu sila ale tale, nu i le cere inapoi. „

 

             Cu voia lui Dumnezeu am razbit si acest episod. Tot cu voia Lui si posibil urmatorul.

 

 

 

                                                                         

 

 

2 thoughts on “Intrebari omenesti – raspunsuri biblice – episodul 2

 1. Elia Ciucurita

  Am si eu o intrebare! Va exista pe acest blog vreodata un articol scris despre multele versete din biblie care nu ne indruma la lucruri bune! De ce nu le interpretam si pe acelea cum ne convine mai bine?

  Dumnezeu incurajeaza sclavia : Lev.25:44-6, Exod.21:2-8, Eph.6:5, Col.3:22

  Nu cruta copilul de mustrare, caci daca-l vei lovi cu nuiaua nu va muri. Lovindu-l cu nuiaua, ii scoti sufletul din Locuinta mortilor . Prov.23:13-4

  Daca un om intalneste o fata fecioara nelogodita, o apuca cu sila si se culca cu ea. Deut.22:28-9 Poate putem invata si din aceast verset ceva!

  Dar ce zice Dumnezeu de Vechiul Testament ? Matt.5:17-9 Ca trebuie sa il respectam!

  Poate puteti sa imi explicati ce parere aveti despre multele discrepante care se gasesc in biblie.
  Multumesc.

  Reply
  1. Dacian Post author

   Stimata doamna Ciucurita,

   Inainte de toate va multumesc pentru atentia acordata scrierilor mele si pentru intrebarile adresate.

   Pe de alta parte, dupa ce am citit mesajele dumneavoastra, gasesc potrivit a va comunica urmatoarele :

   – un pastor american D.L.Moody spunea ca problema lui nu sunt textele din Biblie pe care nu le-a inteles, ci cele pe care le-a inteles, dar pe care nu le-a aplicat. Sincer, din experienta mea de crestin, spusele lui se verifica. Da, nici eu si nici altii nu pretind ca inteleg totul din Biblie. Sincer, am la randu-mi texte si interpretari pe care simt ca nu le inteleg sau ca nu reusesc a le patrunde.Intr-o asemenea situatie nu de putine ori vorbesc cu alti frati in credinta si gasesc sau nu explicatii si nu de putine ori gasesc intrebari, alte intrebari si limite. De altfel, cred ca un crestin sincer recunoaste ca nu intelege totul din Biblie. Cred de asemenea in ceea ce Biblia spune, cum ca, fiecare din noi are o anumita ” masura a credintei ” data de Dumnezeu, si ca atare o anumita putinta si limita in a pricepe invatatura biblica.

   – pe de alta parte insa va marturisesc ca practica mea de crestin ( din perpsectiva atat cat am putut intelege ) mi-a demonstrat simplu si repetat ca lucrurile functioneaza asa cum Biblia ne invata si intelegem. Traiesc, sau mai bine zis ma straduiesc sa traiesc eu si familia mea de ani de zile conform perceptelor biblice. Nu avem o viata spectaculoasa si nici lipsita de griji sau probleme, dar avem o viata plina de binecuvantari si frumos. Pur si simplu functioneaza. Iar prin blogul meu, cu limitele evidente in intelegerea si practica crestina vorbesc si altora despre minunatul mod in care invatatura biblica mi-a schimbat viata. Sper astfel sa implinesc voia lui Dumnezeu si sa-mi indeplinesc probabil singura munca cu adevarat serioasa.

   – sincer va recomand sa studiati Biblia si sa nu ezitati a cere ajutorul celor oarecum mai in varsta – in credinta – in priceperea si intelesurile de multe ori tulburatoare ale Sfintei Scripturi. Nu in ultimul rand va recomand a va ruga si ai cere lui Dumnezeu har si binecuvantare peste inima, mintea, comportamentele, vorbele si faptele dumneavoastra in tot ceea ce inseamna stradania de a gasi intelesuri, sens si actiune crestina.

   Dummnezeu sa va binecuvanteze stimata doamna.

   La randu-mi eu si familia mea ne vom ruga pentru ca cercetarea dumneavoastra spiritula sa fie insotita de Duhul Sfant, Intelepciunea si priceperea lui Dumnezeu.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *