Despre trup – referinte biblice

de | 02/12/2012

            Cred ca materialul din aceasta postare poate fi de folos cel putin uneia sau mai multora dintre urmatoarele posibile categorii de oameni : cei care nu au fost niciodata la biserica ; cei care nu mai stiu de cand nu au fost la biserica ; cei care au fost la biserica dar nu au fost interesati de ce se intampla acolo ; cei care merg la biserica, dar o fac de "gura parintilor sau a batranilor " ; cei care merg la biserica si cauta invatatura ; cei care azi ( Ziua Domnului ) nu pot, nu doresc sau nu stiu ca o zi pe saptamana este numai a lui Dumnezeu.

            De asemenea, materialul postat de mine cred ca poate fi de folos si urmatoarelor posibile categorii de oameni : cei care sunt multumiti de trupul lor ; cei care sunt nemultumiti de trupul lor si nu intervin asupra lui ; cei care sunt nemultumiti de trupul lor si intervin asupra lui ; cei care care cred ca pot face orice cu trupul lor ; cei care stiu ca nu pot face orice cu trupul lor ; cei care nu au inca o relatie clara cu trupul lor si nu stiu de unde sa inceapa ; cei care stiu ca trupul lor nu le apartine.

            Desigur categoriile prezentate mai sus nu au pretentia ca epuizeaza posibilele situatii si perspective ale omului asupra propriului trup, dar cred ca cuprind totusi perspective des intalnite in ceea ce priveste gandirea, comportamentul si atitudinea oamenilor fata de propriul trup.

            Trebuie sa va spun de asemenea ce nu face, ce nu-si propune, ce nu poate materialul postat de mine. Tot in cele ce imediat urmeaza ve-ti gasi si cateva precizari considerate de mine necesare pentru a va pozitiona corect fata de continutul postarii mele. Astfel :

– referintele cuprinse in materialul meu nu au pretentia de a fi atotcuprinzatoare din perspectiva textului biblic si a invataturilor sale. Sunt desigur si alte trimiteri si alte interpretari ce se pot plasa in subiectul  legat de trupul omenesc. Mai degraba referintele trebuiesc privite ca niste capete de fir ce se cer mai apoi desirate.

materialul meu nu trebuie sa tina loc de studiu biblic. Eu sper totusi ca acesta sa fie de natura a trezi interesul celor  ce nu au acest exercitiu sau sa fie de natura a determina reluarea exercitiului studiului biblic pentru cei care l-au abandonat. 

– Materialul intocmit de mine are desigur o anumita logica in constructie. Sunt convins insa ca in raport de masura credintei 
cititorului, acesta la randu-i isi va configura propriul proiect.

– Dupa cum se va observa mai jos, in cuprinsul materialului am facut cateva trimiteri exprese catre tineri. Sper ca tema propusa si referintele selectate sa le fie de folos in procesul (nu de putine ori dificil) al alegerilor personale.

– Referintele biblice mai jos prezentate au determinat si determina multiple pozitii si dezbateri intre teologi si nu numai. Materialul meu nu reprezinta prin sine o participare la aceste dezbateri, desi imi asum prin acesta, dinamica si limitele subsemnatului in intelegerea invataturii biblice.

 

                                                         TRUPUL NOSTRU ESTE CREATIA LUI DUMNEZEU 

Geneza 1 : 26 = Apoi Dumnezeu a zis: " SA FACEM OM dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra ; el sa stapaneasca peste  pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant."
               1 : 27 = DUMNEZEU A FACUT PE OM dupa CHIPUL SAU, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.

Geneza 2 : 5 = In ziua cand a facut Domnul Dumnezeu un pamant si ceruri, nu era inca pe pamant niciun copacel de camp si nici o iarba de pe camp nu incoltea inca: fiindca Domnul Dumnezeu nu daduse inca ploaie pe pamant si NU ERA  NICI UN OM ca sa lucreze pamantul.
              2 : 6 = Ci un abur se ridica de pe pamant si uda toata fata pamantului.
              2 : 7 = DOMNUL DUMNEZEU A FACUT PE OM DIN TARANA PAMANTULUI, I-A SUFLAT IN NARI SUFLARE DE VIATA, SI OMUL S -A FACUT ASTFEL UN SUFLET VIU.

 

                                                TRUPUL NOSTRU ESTE ALCATUIT DIN MAI MULTE MADULARE
                                                            ( legate sa alcatuiasca un singur trup )

1 Corinteni 12 : 12  = Caci, dupa cum TRUPUL ESTE UNUL SI ARE MAI MULTE MADULARE, si dupa cum toate madularele trupului, MACAR CA SUNT MAI MULTE, sunt UN SINGUR TRUP, tot asa este si Hristos.

1 Corinteni 12 : 20 = fapt este ca SUNT MAI MULTE MADULARE, DAR UN SINGUR TRUP. 

 

                                               INTRE MADULARELE TRUPULUI EXISTA INTERDEPENDENTA
                                                          ( astfel ca suferinta unuia afecteaza intregul )

1 Corinteni 12 : 26 = SI DACA SUFERA UN MADULAR, TOATE MADULARELE SUFERA IMPREUNA CU EL ;  DACA ESTE PRETUIT UN MADULAR, TOATE MADULARELE SE BUCURA IMPREUNA CU EL. 

 

                                      TRUPUL NOSTRU ESTE DIFERIT DE CEL AL : dobitoacelor, pasarilor, pestilor

1 Corinteni 15 : 39 = NU ORICE TRUP ESTE LA FEL ; ci altul este  trupul oamenilor, altul este trupul dobitoacelor, altul este trupul pasarilor, altul al pestilor.

 

                                                                        VIATA  TRUPULUI  ESTE IN  SANGE

Levitic 17 : 11 = CACI VIATA TRUPULUI ESTE IN SANGE. Vi l-am dat ca sa-l puneti pe altar, ca sa slujeasca de ispasire pentru sufletele voastre, caci prin viata din el face sangele ispasire.
             17 : 12 = De aceea am zis copiilor lui Israel: " Nimeni dintre voi SA NU MANANCE SANGE si nici strainul care locuieste in mijlocul vostru sa nu manance sange.

 

                                                               AM FOST FACUTI DE CINEVA CARE ESTE DUH

Ioan 4 : 24 = DUMNEZEU ESTE DUH ; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in DUH si in ADEVAR.

1 Ioan 4 : 11 = Preaiubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii.
             4 : 12 = Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu ; daca ne iubim unii pe altii, Dumnezeu ramane in noi, si dragostea Lui a ajuns desavarsita in noi.
             4 : 13 = Cunoastem ca ramanem in El si ca El ramane in noi prin faptul ca NE-A DAT DIN DUHUL SAU. 

 

                                                                   TRUPUL FARA DUH  ESTE  MORT

Iacov 2 : 26 = Dupa cum TRUPUL FARA DUH ESTE MORT, tot asa si credinta fara fapte este moarta.

 

                                                   DUMNEZEU A FACUT TRUPUL NOSTRU ASA CUM A VOIT EL

1 Corinteni 12 : 18 = Acum, dar, DUMNEZEU A PUS MADULARELE IN TRUP, pe fiecare ASA CUM A VOIT EL.

Exod 4 : 11 = Domnul i-a zis : " Cine a facut gura omului ? SI CINE FACE PE OM MUT SAU SURD, CU VEDERE SAU ORB ?
                        Oare nu Eu, Domnul ?

 

                                                           DUMNEZEU STIE TOTUL DESPRE TRUPUL MEU

Ps. 139 : 13 = TU MI-AI INTOCMIT RINICHII, TU M-AI TESUT IN  PANTECELE MAMEI MELE
       139 : 14 = Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta !
       139 : 15 = TRUPUL MEU NU ERA ASCUNS DE TINE, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului.
       139 : 16 = Cand nu eram decat un plod fara chip, OCHII TAI MA VEDEAU ; si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele.
       139 : 17 = Cat de nepatrunse mi se par gandurile Tale, Dumnezeule, si cat de mare este numarul lor !

 

                                                                    DUMNEZEU ESTE OLARUL – NOI LUTUL

Isaia 64 : 8 = Dar, Doamne, Tu esti Tatal nostru ; NOI SUNTEM LUTUL, SI TU, OLARUL care ne-ai intocmit : suntem cu totii 
                        LUCRAREA MAINILOR TALE.

 

                                                                              TRUPUL TAU NU ESTE AL TAU  
                                                                        TRUPUL TAU ESTE AL LUI DUMNEZEU

AM FOST RASCUMPARATI  ( inclusiv TRUPUL NOSTRU cu pacatele sale ) CU UN PRET PLATIT DE DOMNUL ISUS HRISTOS – CU SANGELE SAU SCUMP

1 Corinteni 6 : 19 = Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la  Dumnezeu? SI CA VOI NU SUNTETI AI VOSTRI ? 
                     6 : 20 = Caci ATI FOST CUMPARATI CU UN PRET. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in TRUPUL si in DUHUL vostru, CARE SUNT ALE LUI DUMNEZEU. 

1 Petru 1 : 17 = Si daca chemati ca Tata pe Cel ce judeca fara partinire pe fiecare dupa faptele lui, purtati-va cu frica in timpul pribegiei voastre ;
              1 : 18 = caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur,  ATI FOST RASCUMPARATI  din felul desert de vietuire pe care-l mosteniserati de la parintii vostri,
              1 : 19 = ci CU SANGELE SCUMP AL LUI HRISTOS, Mielul fara cusur si fara prihana.

 

                                                          IN RELATIA CU TRUPUL TAU IA-L CA MODEL PE ISUS
                        ( caci EL a fost si OM, a fost ISPITIT, cunoaste deci NATURA UMANA si ceea ce NOI SIMTIM )

Evrei 2 : 17 = Prin urmare, a trebuit sa Se asemene fratilor Sai in toate lucrurile, ca sa poata fi, in ce priveste legaturile cu Dumnezeu, un Mare Preot milos si vrednic de incredere, ca sa faca ispasire pentru pacatele norodului.
          2 : 18 = Si, prin faptul ca EL INSUSI A FOST ISPITIT IN CEEA CE A SUFERIT, POATE SA VINA IN AJUTORUL CELOR CE 
                       SUNT ISPITITI.

Evrei 4 : 14 = Astfel, fiindca avem un Mare Preot insemnat, care a  strabatut cerurile – pe Isus, Fiul lui Dumnezeu – sa ramanem tari in marturisirea noastra.
          4 : 15 = Caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre, ci UNUL CARE IN TOATE LUCRURILE A FOST ISPITIT CA SI NOI, DAR FARA PACAT. 
          4 : 16 = Sa ne apropiem, dar, cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim AJUTATI LA VREME DE NEVOIE.

 

                                                               RELATIA VORBIRE – TRUP. AI GRIJA CE VORBESTI

Iacov 3 : 2 = Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva IN  VORBIRE este un OM desavarsit si poate sa-si TINA IN FRAU TOT TRUPUL

 

                                                              RELATIA LIMBA – TRUP. AI GRIJA CE SCOTI PE GURA

Iacov 3 : 5 = Tot asa si limba este un mic madular, si se faleste cu lucruri mari. Iata, UN FOC MIC CE PADURE MARE  APRINDE !
           3 : 6 = LIMBA este si ea UN FOC, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea DINTRE MADULARELE NOASTRE CARE INTINEAZA TOT TRUPUL  si aprinde roata vietii, cand este aprinsa de focul gheenei.

 

                                                         RELATIA OCHI – TRUP. AI GRIJA INCOTRO SI LA CE PRIVESTI 

Matei 6 : 22 = OCHIUL ESTE LUMINA TRUPULUI. Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul tau va fi plin de lumina ;
           6 : 23 = dar daca ochiul tau este rau, tot trupul tau va fi plin de intuneric. Asa ca, daca lumina care este in tine este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta !

 

                                                                  FOLOSESTE-TI URECHEA CA SA ASCULTI LEGEA
                                                                                      AI GRIJA CE ASCULTI

Prov. 28 : 9 = Daca cineva ISI INTOARCE URECHEA urechea ca sa  n-asculte Legea, chiar si rugaciunea lui este o scarba. 

 

                                                                                   RELATIA INIMA – TRUP

Prov. 14 : 30 = O INIMA LINISTITA este VIATA TRUPULUI, dar pizma este putrezia oaselor.

 

                                                                           INIMA ESTE FOARTE IMPORTANTA 
                                                                        ( CACI DIN EA IES IZVOARELE VIETII )

Prov. 4 : 23 = PAZESTE-TI INIMA MAI MULT DECAT ORICE, caci din ea ies izvoarele vietii.
          4 : 24 = Izgoneste neadevarul din gura ta si departeaza viclenia de pe buzele tale!
          4 : 25 = Ochii tai sa priveasca drept, si pleoapele tale sa caute drept inaintea ta.
          4 : 26 = Cararea pe care mergi sa fie neteda, si toate caile tale sa fie hotarate :
          4 : 27 = nu te abate nici la dreapta, nici la stanga si fereste-te de rau.

 

                                                                           NU VA FACETI TAIETURI IN CARNE

Lev. 19 : 28 = SA NU VA FACETI TAIETURI IN CARNE PENTRU UN MORT si SA NU VA FACETI SLOAVE SAPATE PE VOI.  Eu sunt Domnul.

 

                                                             NU VA IMBUIBATI CU MANCARE SI BAUTURA
                                                         NU VA IMBUIBATI CU INGRIJORARILE VIETII ACESTEIA
                                                                         VEGHEATI SI RUGATI-VA

Luca 21 : 34 = Luati seama la voi insiva, ca nu cumva sa vi se  ingreuieze inimile cu IMBUIBARE DE MANCARE SI BAUTURA si cu INGRIJORARILE VIETII ACESTEIA, si astfel ziua aceea sa vina fara veste asupra voastra.
          21 : 35 = Caci ziua aceea va veni ca un lat peste toti cei ce locuiesc pe toata fata pamantului.
          21 : 36 = VEGHEATI, dar, IN TOT TIMPUL SI RUGATI-VA, ca sa aveti putere sa scapati de toate lucrurile acestea care se vor intampla si sa stati in picioare inaintea Fiului omului."

 

                                                     STARUITI IN RUGACIUNE – VEGHEATI IN EA CU MULTUMIRI

Coloseni 4 : 2 = Staruiti in RUGACIUNE, vegheati in ea CU MULTUMIRI.

 

                                                            CERCETATI DUHURILE CARE VA DAU TARCOALE 
                                                                    NU DA CREZARE ORICARUI DUH

1 Ioan 4 : 1 = Preaiubitilor, SA NU DATI CREZARE ORICARUI DUH ;  ci SA CERCETATI DUHURILE, daca sunt de la  Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi.
            4 : 2 = DUHUL LUI DUMNEZEU sa-L cunoasteti dupa aceasta : orice duh care marturiseste ca Isus Hristos a venit in trup este de la Dumnezeu;
            4 : 3 = si orice duh care nu marturiseste pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este DUHUL LUI ANTIHRIST, de a carui venire ati auzit. EL CHIAR ESTE IN LUME ACUM. 

 

                                                   SUPUNETI-VA LUI DUMNEZEU. IMPOTRIVITI-VA DIAVOLULUI
                                                   APROPIATI-VA DE DUMNEZEU SI EL SE VA APROPIA DE VO
I

Iacov 4 : 7 = SUPUNETI-VA, dar, lui Dumnezeu. IMPOTRIVITI-VA diavolului, si el va fugi de la voi.
           4 : 8 = APROPIATI-VA DE DUMNEZEU, si EL SE VA APROPIA DE VOI. Curatati-va mainile, pacatosilor; curatati-va inima, oameni cu inima impartita!

 

                                       NU UITA CA : DUHUL este PLIN DE RAVNA dar CARNEA este NEPUTINCIOASA

Matei 26 : 36 = Atunci Isus a venit cu ei intr-un loc ingradit, numit Ghetsimani, si a zis ucenicilor: " Sedeti aici pana Ma voi duce acolo sa Ma rog."
           26 : 37 = A luat cu El pe Petru si pe cei doi fii ai lui Zebedei si a inceput sa Se intristeze si sa Se mahneasca foarte tare.
           26 : 38 = Isus le-a zis atunci: "Sufletul Meu este cuprins de o intristare de moarte; ramaneti aici si vegheati impreuna cu Mine."
           26 : 39 = Apoi a mers putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant si S-a rugat, zicand: " Tata, daca este cu putinta, departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu."
           26 : 40 = Apoi a venit la ucenici, i-a gasit dormind si a zis lui Petru: " Ce, un ceas n-ati putut sa vegheati impreuna cu Mine !
           26 : 41 = VEGHEATI SI RUGATI-VA, ca sa nu cadeti in ispita ; DUHUL, IN ADEVAR, ESTE PLIN DE RAVNA, DAR CARNEA ESTE NEPUTINCIOASA. 

 

                                                      NU TRAITI DUPA INDEMNURILE FIRII PAMANTESTI
                                                      PRIN DUHUL FACETI SA MOARA FAPTELE TRUPULUI

Romani 8 : 12 = Asadar, fratilor, noi nu mai datoram nimic FIRII PAMANTESTI, ca sa traim dupa indemnurile ei.
               8 : 13 = Daca traiti dupa indemnurile ei, veti muri ; dar daca, PRIN DUHUL, faceti sa moara faptele trupului, VETI TRAI.
               8 : 14 = Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt FII AI LUI DUMNEZEU.
               8 : 15 = Si voi n-ati primit un duh de robie, ca sa mai aveti frica; ci ati primit un DUH DE INFIERE care ne face sa strigam: "Ava adica: Tata ! "
               8 : 16 = Insusi DUHUL  ADEVERESTE impreuna cu DUHUL NOSTRU ca suntem copii ai lui Dumnezeu.

 

                                                 OMORATI MADULARELE VOASTRE CARE SUNT PE PAMANT
                                                   ( din pricina acestora vine peste voi MANIA lui Dumnezeu )

Coloseni 3 : 5 = De aceea, OMORATI MADULARELE VOASTRE care sunt pe pamant: CURVIA, NECURATIA, PATIMA,  POFTA REA SI LACOMIA, care este o inchinare la  idoli.
                 3 : 6 = DIN PRICINA ACESTOR LUCRURI vine mania lui Dumnezeu peste fiii neascultarii.

 

                                                              TINERE – DEPARTEAZA RAUL DIN TRUPUL TAU

Eclesiastul 11 : 9 = BUCURA-TE, tinere, in tineretea ta, fii cu inima vesela cat esti tanar, UMBLA pe caile alese de inima  ta si placute ochilor tai ; dar sa stii ca pentru toate acestea TE VA CHEMA DUMNEZEU LA  JUDECATA.
                     11 : 10 = Goneste orice necaz din inima ta si DEPARTEAZA RAUL DIN TRUPUL TAU  tau ; caci tineretea si zorile vietii sunt trecatoare.

 

                                                                  TINERE – FERESTE-TE DE DESFRANARE

Prov. 5 : 1 = Fiule, ia aminte la intelepciunea mea si pleaca urechea la invatatura mea,
          5 : 2 = ca sa fii cu chibzuinta, si buzele tale sa aiba cunostinta.
          5 : 3 = Caci BUZELE FEMEII STRAINE STRECOARA MIERE, si cerul gurii ei este mai lunecos decat untdelemnul;
          5 : 4 = DAR LA URMA este amara ca pelinul, ascutita ca o sabie cu doua taisuri.
          5 : 5 = PICIOARELE EI COBOARA LA MOARTE, pasii ei dau in Locuinta mortilor.
          5 : 6 = Asa ca ea nu poate gasi calea vietii, rataceste in caile ei si nu stie unde merge.

 

                                                                     TINERE – CINSTESTE-TI PARINTII

Exod 20 : 12 = CINSTESTE pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca SA TI SE LUNGEASCA ZILELE in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul Tau.

 

                                               TINERE – FERESTE-TE DE BASMELE LUMESTI SI BABESTI
                                                              – CAUTA SA FII EVLAVIOS
                                                              – FII O PILDA PENTRU CREDINCIOSI

1 Timotei 4 : 7 = FERESTE-TE DE basmele lumesti si babesti. Cauta sa  FII EVLAVIOS.
                  4 : 8 = Caci deprinderea trupeasca este de putin folos, pe cand EVLAVIA ESTE FOLOSITOARE IN ORICE PRIVINTA, intrucat ea are fagaduinta vietii de acum si  a celei viitoare.
                  4 : 9 = Iata un cuvant adevarat si cu totul vrednic de primit !
                  4 : 10 = Noi muncim, in adevar, si ne luptam, pentru ca ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel Viu, care este Mantuitorul tuturor oamenilor, si mai ales al celor credinciosi.
                  4 : 11 = Porunceste si invata aceste lucruri.
                  4 : 12 = Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; ci FII O PILDA PENTRU CREDINCIOSI : IN VORBIRE, IN PURTARE, IN DRAGOSTE, IN CREDINTA, IN CURATIE. 

 

                                          TRUPUL NOSTRU DIN TARANA ESTE si IN TARANA SE VA INTOARCE

Geneza 3 : 17 = Omului i-a zis: "Fiindca ai ascultat de glasul nevestei tale si ai mancat din pomul despre care iti poruncisem :  " Sa nu mananci deloc din el ", blestemat este acum pamantul din pricina ta. Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el in toate zilele vietii tale;
              3 : 18 = spini si palamida sa-ti dea si sa mananci iarba de pe camp.
              3 : 19 = In sudoarea fetei tale sa-ti mananci painea, PANA TE  VEI INTOARCE IN PAMANT, CACI DIN EL AI FOST LUAT ; CACI TARANA ESTI SI IN TARANA TE VEI INTOARCE. " 

 

                          CEI CARE NU VOM FI MORTI LA VENIREA DOMNULUI ISUS VOM FI RAPITI IN NORI

1 Tesaloniceni 4 : 15 = Iata, in adevar, ce va spunem prin Cuvantul Domnului : NOI CEI VII, CARE VOM RAMANE PANA LA VENIREA DOMNULUI, nu vom lua-o  inaintea celor adormiti.
                            4 : 16 = Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos.
                            4 : 17 = Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, VOM FI RAPITI IMPREUNA CU EI IN NORI, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi  totdeauna cu Domnul.

 

                                          TRUPUL NOSTRU VA FI SCHIMBAT DE DOMNUL ISUS HRISTOS
                                                 ( si va fi facut asemenea TRUPULUI SLAVEI SALE )

Filipeni 3 : 20 = Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos.
              3 : 21 = EL VA SCHIMBA TRUPUL STARII NOASTRE SMERITE SI-L VA FACE ASEMENEA TRUPULUI SLAVEI SALE,  prin lucrarea puterii pe care o are de a-Si supune toate lucrurile.

 

                                        NU STIM CUM VA ARATA TRUPUL NOSTRU, dar STIM CA NOI VOM FI CA EL

1 Ioan 3 : 2 = Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. SI CE VOM FI NU S-A ARATAT INCA. DAR STIM CA, ATUNCI CAND SE VA ARATA EL, VOM FI CA EL ; PENTRU CA IL VOM VEDEA ASA CUM ESTE. 
            3 : 3 = Oricine are nadejdea aceasta in El se curata, dupa cum El este curat.

 

                                           IN VREMEA CARE V-A MAI RAMAS DE TRAIT,  TRAITI DUPA VOIA LUI DUMNEZEU

1 Petru 4 : 1 = Astfel, dar, fiindca Hristos a patimit in trup, inarmati-va si voi cu acelasi fel de gandire. Caci cel ce a patimit in trup a sfarsit-o cu pacatul;
              4 : 2 = pentru ca, IN VREMEA CARE-I MAI RAMANE DE TRAIT, SA NU MAI TRAIASCA DUPA POFTELE OAMENILOR, CI DUPA VOIA LUI DUMNEZEU.

 

                          ADUCETI TRUPURILE VOASTRE CA O JERTFA VIE, SFANTA,  PLACUTA LUI DUMNEZEU

Romani 12 : 1 = Va indemn, dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu, SA ADUCETI TRUPURILE VOASTRE CA O JERTFA  VIE, SFANTA, PLACUTA LUI DUMNEZEU : aceasta  va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca.
               12 : 2 = SA NU VA POTRIVITI CHIPULUI VEACULUI ACESTUIA, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu :  cea buna, placuta si desavarsita.

Un comentariu la „Despre trup – referinte biblice

  1. Iulian

    Da, iar atunci cand esti constient de valoarea trupului tau si a faptului ca prin el poti sa-i aduci slava Lui Dumnezeu se schimba optica asupra modului in care iti tratezi si prezinti trupul. Relatia cu trupul tau se schimba, asa este. O consecinta este si faptul ca nu il mai abuzezi suprasolicitandu-l.
    Multumesc pentru cuvinte.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *