Medicina – calcul renal stang ( piatra la rinichi ) – tratament minim invaziv – NLP

de | 17/12/2012

                        Va prezint astazi, un alt tip de tratament minim invaziv realizat de catre prof.univ.dr. Bumbu Gheorghe,  seful Clinicii de Urologie din Oradea. Metoda se numeste NLP – Nefro Lito Tritie Percutanata si dupa cum veti vedea,  este aplicata cu succes in cadrul clinicii oradene.

                        Diagnosticul este : calcul renal stang, sau in denumirea populara ” piatra la rinichi „. Dupa cum probabil cei mai multi stiti, calculii sunt bucati de minerale, localizate in acest caz la nivelul rinichiului. Chirurgul prin aceasta metoda minim invaziva, intra practic in rinichiul pacientului, si prin intermediului tehnologiei pe care o veti vedea sparge si extrage calculul renal. Interventia se finalizeaza prin montarea unui tub de plastic in rinichi, avand rolul de drena urina si alte resturi pentru urmatoarele aproximativ 48 de ore, interval dupa care de regula pacientul este externat.

                        Realizez aceste postari pentru a comunica celor curiosi, interesati sau in suferinta ca se intampla si lucruri bune in medicina romaneasca, ca, pe langa tristele evenimente sunt si exceptii de bine. Exceptii care sunt construite pe munca, har, competenta si responsabilitate.

                        Multumim lui Dumnezeu ca avem in Oradea Clinica de Urologie condusa de Prof.univ.dr. Bumbu Gheorghe.

                        Sanatate tuturor.

                        

 

Un comentariu la „Medicina – calcul renal stang ( piatra la rinichi ) – tratament minim invaziv – NLP

  1. geta

    Va rog sa-mi spuneti daca puteti si stiti cat costa o interventie la spitalul Pelican Oradea cu aparatura ESWL pt bombardarea pietrei la rinchi.Doresc sa apelez la aceasta clinica pt mama mea care este pensionara de 73 ani si oare beneficiaza de reducere la plata?.Va multumesc anticipat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *