Intrebari omenesti – raspunsuri biblice – episodul 4

de | 17/12/2012

                       A venit vremea episodului 4 din seria ce-si propune a contribui la asezarea, improspatarea, si aplecarea adanca asupra Cuvantului lui Dumnezeu in inimile, mintile, comportamentele, vorbele si faptele celor ce ne declaram crestini.

                      Nu mai intru in alte detalii, celelalte episoade cuprind expunerile de motive si ratiunile pentru care am initiat aceasta lucrare. 

                      Exista totusi, cateva lucruri care trebuie bine subliniate.

lectura textelor selectate de mine din Sfanta Scriptura,  sau sinteza lor, nu trebuie sa tina loc de studiu biblic. Cum spuneam, nimeni si nimic nu trebuie sa inlocuiasca relatia individuala a crestinului cu Biblia.

– textele alese de mine drept raspunsuri nu epuizeaza resursa biblica privitoare la tema aflata in atentie. Sunt si alte texte, trimiteri, interpretari pe care le stiu sau nu,  ce contribuie la intelegerea invataturilor.

                     Acestea fiind spuse :

 

                   CARE  ESTE  RELATIA  SI  NATURA  ACESTEIA  DINTRE  ISUS  SI DUMNEZEU ?

Matei 11 : 27 = ” Toate lucrurile Mi-au fost date in maini de Tatal Meu ; si nimeni  nu cunoaste deplin pe Fiul, afara de Tatal ; tot astfel nimeni nu cunoaste deplin pe Tatal, afara de Fiul si acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere. „

 

Matei 16 : 27 = ” Caci Fiul omului are sa vina in slava Tatalui Sau cu ingerii sai  ;  si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele lui. „

 

Matei 28 : 18 = Isus s-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis : ” Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.”

 

Luca 12 : 8 = ” Eu va spun : pe oricine Ma va marturisi inaintea oamenilor il va marturisi si Fiul omului inaintea ingerilor lui Dumnezeu ;

           12 : 9 = dar cine se va lepada de Mine inaintea oamenilor va fi lepadat si el inaintea ingerilor lui Dumnezeu. „

 

Luca 18 : 19 = ” Pentru ce Ma numesti bun ? i-a raspunsa Isus. ” Nimeni nu este bun decat Unul singur : Dumnezeu. „

 

Luca 23 : 46 = Isus a strigat cu glas tare : ” Tata in mainile Tale Imi incredintez Duhul ! ” Si, cand a zis aceste vorbe Si-a dat duhul. „

 

Ioan 3 : 16 = ” Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

          3 : 17 = Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. „

 

Ioan 6 : 39 = ” Si voia Celui ce M-a trimis este sa nu pierd nimic din tot ce Mi-a dat El, ci sa-l inviez in ziua de apoi.

           6 : 40 = Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica ;  si Eu il voi invia in ziua de apoi. „

 

Ioan 6 : 44 = ” Nimeni nu poate veni la Mine,daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis ;  si Eu il voi invia in ziua de apoi. „

           6 : 45 = In Proroci este scris : ” Toti vor fi invatati de Dumnezeu. ” Asa ca oricine a ascultat pe Tatal si a primit invatatura Lui vine la Mine.

           6 : 46 = Nu ca cineva a vazut pe Tatal, afara de Acela care vine de la Dumnezeu ;  da, Acela a vazut pe Tatal. „

 

Ioan 12 : 48 = ” Pe cine Ma nesocoteste si nu primeste cuvintele Mele, are cine-l osandi : Cuvantul pe care l-am vestit Eu, acela il va osandi in ziua de apoi.

           12 : 49 = Caci Eu n-am vorbit de la Mine insumi, ci Tatal, care M-a trimis, El insusi Mi-a poruncit ce trebuie sa spun si cum trebuie sa vorbesc. 

           12 : 50 = Si stiu ca porunca Lui este viata vesnica. De aceea lucrurile pe care le spun, le spun asa cum Mi le-a spus Tatal.

 

Ioan 8 : 12 = ” Eu sunt Lumina lumii ; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii. „

 

Ioan 14 : 8 = ” Doamne „,  I-a zis Filip, ” arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns. „

            14 : 9 = Isus i-a zis : ” De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe ? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar : ” Arata-ne pe Tatal ” ?

            14 : 10 = ” Nu crezi ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine ? Cuvintele pe care le spun Eu, nu le spun de la Mine ; ci Tatal, care locuieste in Mine ; ci Tatal, care locuieste in MIne, El face aceste lucrari ale Lui. „

            14 : 11 = ” Credeti-ma ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in mine : credeti cel putin pentru lucrarile acestea. „

 

Ioan 10 : 30 = ” Eu si Tatal una suntem

 

Ioan 17 : 1 = Dupa ce a vorbit astfel, Isus a ridicat ochii spre cer si a zis : ” Tata, a sosit ceasul ! Proslaveste pe Fiul Tau, ca si Fiul Tau sa te proslaveasca pe tine.

           17 : 2 = dupa cum I-ai dat putere peste orice faptura, ca sa dea viata vesnica tuturor acelora pe care I i-ai dat Tu.

           17 : 3 = Si viata vesnica este aceasta : sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.

           17 : 4 = Eu Te-am proslavit pe pamant, am sfarsit lucrarea pe care Mi-ai dat s-o fac.

           17 : 5 = Si acum, Tata, proslaveste-Ma la Tine insuti cu slava pe care o aveam la Tine, inainte de a fi lumea.

           17 : 6 = Am facut cunoscut Numele Tau oamenilor pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tai erau, si Tu Mi i-ai dat ;si ei au pazit Cuvantul Tau.

           17 : 7 = Acum am cunoscut ca tot ce Mi-ai dat Tu  vine de la Tine.

           17 : 8 = Caci le-am dat cuvintele pe care Mi le-ai dat Tu. Ei l-au primit si au cunoscut cu adevarat ca de la Tine am iesit si au crezut ca Tu M-ai trimis. „

   

                      Dumnezeu sa fie laudat in veci. Prin puterea Lui am razbit si acest episod. Prin voia Lui,  posibil urmatorul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *