Noi, barbatii

de | 01/02/2013

         Nu exista barbat perfect, fara pacat si fara greseala. A fost Unul doar si a fost rastignit.

         Exista insa barbati cu frica de Dumnezeu. Modelul lor este Acela care a fost, fara pacat si fara greseala. Daca faci parte din aceasta categorie, atunci :

raspunzi de situatia finaciara a familiei si de buna ei gospodarire. Adica, trebuie sa muncesti pentru a aduce cele necesare traiului familiei si pentru a o securiza si pentru vremea neputintei tale.

raspunzi de starea spirituala a sotiei. Adica, cu tine vorbeste sotia atunci cand cauta raspunsuri, cand cauta solutii, cand cauta sprijin. Iar tu esti acolo.

raspunzi de starea spirituala a copiilor vostri. Adica, iti aloci timp pentru fi langa copiii tai in toate etapele vietii lor ( cate zile iti da si va da Domnul ) atunci cand ei cauta raspunsuri, cand ei cauta solutii, cand ei cauta sprijin. Iar tu esti acolo.

te rogi neincetat pentru familia ta, pentru comunitatea in care traiesti, pentru tara in care te-a asezat Dumnezeu, pentru aceasta lume. Neincetat, cu credinta si pocainta.

– cauti in permanenta ca viata ta si a familiei tale sa fie in randuiala cu Dumnezeu. Adica, iti traiesti viata, studiind si aplicand cat mai mult si cat cat mai fidel in ea Cuvantul lui Dumnezeu. Faci acest lucru impreuna cu toti ai tai.

– il asezi pe Dumnezeu inaintea tuturor

vorbesti altora despre viata traita dupa Cuvantul lui Dumnezeu

            Alternativa, sau alternativele lumesti de a-ti asuma sau nu rolul de barbat le vedeti la tot pasul.

           Nu exista barbat perfect. Dar exista barbati cu frica de Dumnezeu.

 

10 comentarii la „Noi, barbatii

 1. olimpia muresan

  Ferice de soţia celui care astfel gândeşte. Pe de altă parte, nici ea nu poate fi doar mamă şi întreţinută. Nu e bine pentru devenirea sa.

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Multumesc Olimpia, pentru comentariul tau matur si aplicat. Cu voia lui Dumnezeu am sa public in curand un material cu titlu : Voi, femeile.
   Dumnezeu sa binecuvanteze femeile de aici si de pretutindeni.

   Răspunde
 2. m.m

  Greu,foarte greu…Ferice de cel ce macar incearca! Cat despre femei? Ne-a trebuit egalitate;atunci s-o suportam.! ba si luptam pentru ea!

  Răspunde
 3. georgiana

  De fapt eu as rezuma.Simplu.Barbatul tine umbrela.Deasupra barbatului este Dumnezeu,ori daca nu este umbrela(si aici se pot pune toate atributele enumerate mai sus de Dacian cu privire la barbat)sau mai mult daca umbrela are ceva gauri,peste femeie va veni ploaia,sau dupa caz va fi stropita.Deci a fi barbat nu este un lucru simplu dupa cum cred unii,responsabilitatea apasa pe umerii lui si este razpunzator in fata lui Dumnezeu, pentru a ceea ce a fost creat.Desigur nimeni nu-i perfect ,insa un barbat cu teama de Dumnezeu este painea calda pusa pe masa oricarei femei.Frumos articol,continutul plin de invataturi si valabil la orice varsta.

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Inca o data multumesc Georgiana pentru atentia acordata scrierilor mele. Sunt onorat in acelasi timp de calitatea excelenta a interventiilor tale. Ti-am mai spus : Esti binecuvantata. Domnul sa te intareasca in lucrarea ta.
   Cat priveste barbatul si raspunderile sale, da, nu este usor.

   Răspunde
 4. AURORA

  Barbatul in dumnezeire este greu de găsit, în realitate; de cele mai multe ori şi dacă vrea să pară aşa are viaţă dublă: una albă, cea văzută iar alta neagră, cea nevăzută. Într-adevăr e o utopie ca un om, un simplu om să poată câştiga cinstit cât să îşi permită întreţinerea familiei….ar trebui să lucreze prin Qatar…

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Draga Aurora, nu exista barbati perfecti, asa cum am spus. Exista insa barbati care traiesc cu frica de Dumnezeu si nu au o viata dubla. Se pare ca, din pacate, nu ai cunoscut sau nu stii ca ai cunoscut asemenea oameni. Ei exista.
   Cat priveste sustinerea familiei din munca cinstita, se poate si asta. Chiar si in Romania de azi.

   Răspunde
 5. Petrica

  Ma intreb de ce doar femeile au intervenit in acest articol……nu a fost pe placul barbatilor cele spuse de Dacian……sau consoartele noastre viseaza la perfectiune si la barbatul ideal…… Noi barbatii prin faptul ca „sintem deasupra femeii – biblic vorbind” avem asa putina mandrie si ne vom considera mai indreptatiti sa facem anumite lucruri sa luam anumite decizii pentru familiile noastre. Sintem mai egoisti decit recunoastem….ne place sa dam bine in fata altora cind totul este bine …..dar cind lucrurile nu stau chiar asa bine de cite ori spunem…..”pai daca nu era nevasta-mea asta ca ea ma inebunit” ….ce ziceti domnilor care nu ati avut nimic de spus….. Sper ca nu am suparat pe nimeni!!!

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Nu cred Petrica ca ai suparat pe cineva. Cred ca ai fost barbat. Dumnezeu sa te aiba in paza Sa prietene.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *