In cautarea fericirii

de | 06/01/2013

                  Desi nimeni nu stie exact ce este, aproape toti o cauta. Chestia nu e noua. Nici macar nu stim de cand e cautata. Pana acum sau strans carti, citate, oarece experimente si, cam atat… Cautarile continua. Unii s-au saturat, altii sunt inca entuziasti, altii se organizeaza, altii asteapta.

                  In 2006, un tip, pe nume Matthew Alan Killingsworth, avand un oarecare antrenament in domeniul ” product manager in the software industry ” ajunge in punctul in care descopera si considera ca in cele din urma toate eforturile umane par a fi motivate si a se indrepta spre un punct comun : fericirea. Ajunge astfel sa se alature multor semeni de-ai lui in fiinta si in nefiinta, care cauta sa inteleaga ce este fericirea si cum poate fi ea ” instalata „ in viata oamenilor.

                  Urmeaza un doctorat pe tema fericirii la Harvard University si desigur un produs software – aplicatie pentru iPhone – numit www.trackyourhappiness.org. 

                  Cercetarile continua, pentru ca…..tot nu a aflat ce este si cum poate fi ” instalata ” fericirea in viata oamenilor.

                  Totusi, munca sa cred ca merita remarcata si promovata spre dezbatere si exercitiu. Sunt convins ca printre cititorii blogului meu se regasesc semeni care pot ocupa multe locuri in categoriile enumerate in alineatul 1 al postarii mele. Sper sa le fie, si sa va fie de folos.

                  Pe de alta parte, simt nevoia sa va amintesc urmatoarele versete biblice :

Eclesiastul 3 : 10 = Am vazut la ce indeletnicire supune Dumnezeu pe fiii oamenilor.

                           3 : 11 = Orice lucru El il face frumos la vremea lui ; a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu.

                          3 : 12 = Am ajuns sa cunosc ca nu este alta fericire pentru ei decat sa se bucure si sa traiasca bine in viata lor ;

                          3 : 13 = dar si faptul ca un om mananca si bea, si duce un trai bun in mijlocul intregii lui munci este un dar de la Dumnezeu.

                          3 : 14 = Am ajuns la cunostiinta ca tot ce face Dumnezeu dainuie in veci, si la ceea ce face El nu mai este nimic de adaugat si nimic de scazut, si ca Dumnezeu face asa pentru ca lumea sa se teama de El.

                          3 : 15 = Ce este a mai fost, si ce va fi a mai fost ; si Dumnezeu aduce iarasi inapoi ce a trecut. ” 

 

                 Va invit acum sa urmariti prezentarea lui Matthew Alan Killingsworth, accesand linkul : 

http://www.ted.com/talks/lang/ro/matt_killingsworth_want_to_be_happier_stay_in_the_moment.html

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *