Degeaba…

de | 13/01/2013

                  Sunt probabil printre dumneavoastra, nu putini care au constatat ca in viata pot fi situatii in care pare-se ca nimic nu merge, sau altfel spus nimic nu se leaga. Degeaba calculezi, degeaba faci eforturi, degeaba organizezi. Cand sa ia forma lucrarea, totul se darama.

                  In fata unei asemenea situatii, unii se incapataneaza si pluseaza, pluseaza, pluseaza si tot nimic. Altii, lasa sa treaca un oarece timp si incerca din nou, din nou, din nou si tot nimic. Altii, pur si simplu renunta, cautand sau nu,  avand sau nu, o explicatie la ceea ce se intampla.

                  Experienta mea de viata imi arat insa, ca este bine ca inainte, pe parcursul si la sfarsitul oricarei lucrari, omul trebuie sa-l implice pe Dumnezeu in munca sa, punandu-l pe primul plan si acceptandu-i intru-totul vointa. In acelasi timp este bine ca omul sa-i ceara lui Dumnezeu a primi putere pentru a se supune voii Lui si nu voii si ambitiilor sale lumesti.

                 Potrivit pentru o asemenea pespectiva in a privi lucrurile si lucrarea omului, gasesc ca este Psalmul 127 din Vechiul Testament, care spune :

Psalmul 127 : 1 = Daca nu zideste Domnul o casa, degeaba lucreaza cei ce o zidesc ; daca nu pazeste Domnul o cetate, degeaba vegheaza cel ce o pazeste.

                   127 : 2 = Degeaba va sculati de dimineata si va culcati tarziu, ca sa mancati o paine castigata cu durere ; caci preaiubitilor Lui El le da paine ca in somn.

                   127 : 3 = Iata, fiii sunt o mostenire de la Domnul, rodul pantecelui este o rasplata data de El.

                   127 : 4 = Ca sagetile in mana unui razboinic asa sunt fiii facuti la tinerete.

                   127 : 5 = Ferice de omul care isi umple tolba de sageti cu ei ! Caci ei nu vor ramane de rusine cand vor vorbi cu vrajmasii lor la poarta.

 

                 Implicati-l pe Dumnezeu in tot ceea ce vreti a face si oferiti-i comanda totala.

                 Nu gresiti. Functioneaza.

5 comentarii la „Degeaba…

 1. M.M

  Sper si doresc sa fie asa! Ramane ca Cel de sus sa ne dea si harul de a ccepta ca totul e in mana lui.(nu in sensul „pica para malaiata….”)

  Răspunde
 2. georgiana

  Nimic mai adevarat.Bine punctat,dar pentru unii care sunt la inceput de drum toate acestea nu au nicio logica in acceptiunea lor.Li se pare de a dreptul stupid ca cineva pe care nu au cunoscut ,sa-si predea viata in mainile Lui.Si eu din experienta mea de viata pot vorbi:totul,dar absolut totul trebuie lasat in voia lui Dumnezeu pentru El cu siguranta stie ce este cel mai bine si bun pentru tine,chiar daca uneori firea noastra pamanteasca nu este in concordanta cu planul divin,intrucat perceptia noastra este limitata si noi stim (sau nu !)acest lucru.Felicitarile mele Dacian pentru subiectele abordate ,care sunt oricand prezente in viata noastra,Domnul sa-ti de-a putere si indrazneala pentru planul Lui!

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Draga Georgiana, speram ca marturiile noastre sa ii determine pe semenii nostrii sa se uite inspre Imparatia lui Dumnezeu. Multi nu stiu de unde sa inceapa, incotro si cum sa se uite. A Domnului fie toata slava in cer si pe pamant.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *