Copiii – o problema ?

de | 09/12/2012

                   Ieri, la stirile Pro Tv s-a difuzat un material cu titlu " La serviciu, in familie ". Tema abordata in cadrul acestuia, facea referire la faptul ( tot mai des intalnit in societatea romaneasca – spun realizatorii ) conform caruia tot mai multe femei isi iau cu ele bebelusii la serviciu, de frica sa nu-si piarda locul de munca.

                  De fapt, materialul prezenta un caz concret, cel al unei tinere mamici ce lucreaza in domeniul consultantei financiare, si care, a decis a-si lua bebelusul alaturi de ea in timpul orelor de serviciu. Imaginile l-au surprins pe cel mic la masa intalnilor de lucru inconjurat de clientii mamei, in bratele colegelor acesteia, si chiar in grija sefei care oarecum nedumerita spunea ca la randu-i contribuiie cu ce poate.

                  Sunt sensibil la orice priveste copiii. Si numai pentru acest lucru, ar fi intemeiat sa gandesc la tema propusa de cei de la Pro Tv. Mai am insa si alte motive : si eu sunt parintele a doi copii ( unul de aproape 6 ani si altul de 3 ani jumate ) ; sotia mea lucreaza la randu-i ( e adevarat intr-o profesie liberala ) ; in mediul pe care eu il frecventez nu am vazut pana acum nici o mamica care sa-si creasca odrasla la serviciu ; stiu ca pentru multi viata poate fi complicata

                 Totusi, simt in acelasi timp nevoia sa va impastasesc si cateva din aspectele puse in miscare in ceea ce ma priveste de subiectul adus astfel in discutie. Acestea ar fi :

– stiu de la batrani, ca si mai demult unele femeii isi duceau bebelusii cu ele atunci cand mergeau la munca campului. Asezati in covata si la umbra, micutii erau si astfel initiati in tainica relatie cu natura, cu pamantul

– stiu ca nu de putine ori in viata conjuncturile pot fi complicate

– stiu ca este greu de multe ori sa gasesti echilibrul in viata

– stiu ca nu trebuie sa judec, si nu trebuie sa osandesc

– stiu ca mai multe sunt cele ce nu le stiu, decat cele care le stiu

– stiu ca si alti semeni au avut si au parte de provocari asemanatoare

– stiu ca cei mici sunt o binecuvantare

               Mai stiu insa, ca pe langa toate cele mai sus spuse, exista un domn care a avut o excelenta prezentare pe subiectul echilibrului dintre munca si viata personala. Domnul se numeste Nigel Marsh, iar prezentarea lui o gasiti accesand linkul :

www.ted.com/talks/nigel_marsh_how_to_make_work_life_balance_work.html

              Materialul este tradus in limba romana, iar acest lucru il activati dand clik pe video si folosind meniul de sub filmare.

              Vizionare placuta. 

          

              

                 

                  

Un comentariu la „Copiii – o problema ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *