Ce fac oamenii cu sufletele lor ?

de | 13/10/2013

             Cand ai stat ultima oara de vorba cu sufletul tau ?

             Despre ce ati discutat ?

             Ati stabilit ceva ?

             Stii insa ce este sufletul si cum ” functioneaza ” el ?

 

            Daca subiectul propus te intereseaza, te invit a urmari mai jos predica pastorului Paul Negrut, sursa de inspiratie si suport al acestei postari.

            Te rugam Doamne, atinge-te de sufletele noastre si revarsa harul mantuirii Tale peste ele.

4 comentarii la „Ce fac oamenii cu sufletele lor ?

 1. Mihai

  Frumoasa si totusi grea intrebare ne adresezi azi, Dacian:

  “Cand ai stat ultima oara de vorba cu sufletul tau ?”

  Frumoasa pentru ca ar fi extraordinar ca, tot mai multi dintre noi, sa gasim timpul si starea necesare comunicarii cu propriile noastre suflete …
  Grea, pentru ca nu e foarte usor sa transpui in cuvinte sentimentele pe care le ai dupa o sincera comunicare cu propriul tau suflet!

  Multumesc lui Dumnezeu, eu cred ca ma pot incadra in categoria persoanelor care comunica de aceasta maniera. Mai mult, de ceva vreme, incerc sa pun pe hartie unele dintre impresiile pe care conversatiile mele interioare (nocturne) mi le aduc.

  Impartasesc asadar o mica parte din cele ce le-am simtit si scris dupa o astfel de conversatie:

  „Intr-o noapte alba, mi-am propus sa fac o investigatie in ceea ce priveste limitele intelegerii mele asupra mesajului divin. Justificarea acestei investigatii nu tine de o simpla si pura curiozitate personala, ci mai degraba de ratiuni mult mai adanci, ce vin din partea cea mai intima a fiintei mele, imposibil de explicat altfel decat prin dorinta de a da forma unor ganduri izvorate dintr-o voce a constiintei luminata de o prezenta de sorginti divine (a se citi „suflet”).

  Influentat de aceasta prezenta afectuoasa si luminoasa, pot spune ca am avut parte de un adevarat soc mistic, atunci cand am recitit evangheliile. Am facut acest lucru dintr-o noua perspectiva, eliberata de toate certitudinile confortabile pe care traditia crestina mi le putea oferi. Intelegerile noi pe care fidelitatea fata de vocea constiintei intime mi le aducea, mi-au permis sa urc, noapte de noapte, ca pe o scara de iubire, catre asa-numitul Dumnezeu sau divin inefabil. Am simtit cum perceptia individualitatii mele se estompeaza, lasand loc unei naturale comuniuni de iubire cu intreg universul.”

  Ma opresc aici, multumindu-ti pentru ca ne ajuti sa intram in starea necesara comunicarii cu propriile noastre suflete!

  Dumnezeu sa te aiba in paza!

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Eu iti multumesc Mihai, pentru adancul acces permis noua in viata ta de credinta.
   Dumnezeu sa te intareasca in credinta fata de Calea Sa.
   Sa fii lumina si sare pentru cei dinprejurul tau.
   A Domnului fie toata lauda in veci. Amin.

   Răspunde
 2. tibi

  Stiu ce vreau sa fac cu sufletul meu,la fel de bine cum stiu ce nu vreau.Nu vreau sa-l las prada mortii,intunericului,iadului,adancimii,celui mai negru adinc. Vreau si doresc din toata inima si cu toata fiinta pt. sufletul meu Nemurirea(immortality),dar nu in sensul cultural,istoric,ca si concept filozofic,ci viata vesnica eterna,alaturi de Creatorul meu,de Mantuitorul meu.Who wants to live forever?Eu da ,imi doresc,dar cum?Unii oameni si-au castigat cu voia sau fara voia lor,nemurirea;dar din punct de vedere istoric,literar,artistic,cultural(ex.vezi oamenii ale caraor nume strabate istoria,vezi eroii),dar si acestea vor trece cand istoria lumii se va incheia,cand pamantul va trece.Doresc pt.sufletul meu o Vata Vesnica reala,cum?”La Tine,DOAMNE,imi inalt sufletul”(Ps.25:1)asta imi doresc,la sata tind si asta vreau pt.toti,toti cei dragi ai mei;ba pentru toti oamenii care isi doresc asta.Calea…este Una singura;”Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea,ca a dat pe singurul Lui Fiu,pentru ca oricine crede in EL sa nu piara,ci sa aiba VIATA VESNICA”(Ioan 3:16).Asta-i ruga mea pt.sufletul meu si al tuturo celor dragi:sa nu piara nici unul,ci in vesnicie toti impreuna sa-i dam slava neincetat Lui DUMNEZEU.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *