Speranta poate insemna…

de | 04/05/2013

                  Speranta poate insemna ca :

– esti inca tanar si nu ai suficienta experienta de viata pentru a sti cum sa privesti lucrurile ; nu stii de ce sa tii seama si ce sa lasi la o parte.

– poate insemna in acelasi timp ca esti tanar si nu ai pe cineva aproape dispus si priceput a-ti fi confident sau sfatuitor. Sau poate insemna ca cei care ar trebui a fi langa tine nu sunt. Sau ei sunt, dar de fapt nu sunt…

– poate insemna si ca esti tanar si crezi prea usor ce altii iti promoveaza. In lipsa increderii in sine si a deprinderii deciziilor, alegi sa ii crezi sau sa ii imiti.

– poate insemna si ca, tanar fiind – crezi ca ceilalti au doar obligatii, iar tu doar drepturi.

– poate insemna si ca, tanar fiind – crezi ca oamenii doresc a se schimba.

– apoi, dupa ce treci de tinerete, speranta poate insemna si intelegerea faptului ca viata este si altceva decat planificare, venit, ambitii, distractie.

– poate insemna sa incepi a intelege ca nu poti determina ca totul sa se intample cand si cum vrei. Exista si altceva care conteaza…

– poate insemna sa pricepi ca multa vreme ai fost sustinut si inteles, insa este posibil a veni o vreme cand la randu-ti va trebui sa sustii si sa intelegi. Speri sa reusesti…

– speranta poate insemna sa ai copii sanatosi ; sa ii vezi crescand si sa ii vezi la randul lor parinti, avand copii sanatosi

– speranta poate insemna sa reusesti a nu face ceea ce ti s-a facut sau nu ti s-a facut.

– speranta poate insemna si curajul de a te asuma ; a te privi onest cu bunele si relele descoperite in tine. Poate insemna in acelasi timp, si puterea de a cere ajutor

– speranta poate insemna si sarbatoarea fiecarei dimineti ; a fiecarei bucati de paine ; a fiecarei luni trecute cu plata la timp a facturilor.

– poate insemna speranta si faptul ca te uiti din ce in ce mai mult in Sus si mai putin imprejur. Oarecum te astepti la putin sau la din ce in ce mai putin, de la cei din jurul tau…

– speranta poate insemna si sa gasesti pe cineva sau sa se gaseasca cineva care sa-ti acorde atentie atunci cand nu mai poti sa ti-i ritmul sau se considera ca valorezi din ce in ce mai putin pentru comunitate, societate, lume.

– speranta poate insemna sa nu te imbolnavesti ; sa nu fie nevoie de alti bani ; sa nu fie nevoie a te umilii…

– speranta poate insemna sa nu mai ai sperantasa vrei sa se termine odata

– speranta poate insemna sa-l ai pe Isus ca model de urmat in aceasta viata. Sa-i faci loc a locui in tine si tu sa locuiesti in EL.

– speranta poate insemna Sa-L astepti cat de bine poti fi  pregatit pe Isus si judecata Sa – traind dupa cuvantul lui Dumnezeu.

– speranta poate insemna a merge in viata vesnica, in Imparatia lui Dumnezeu.

 

NU  UITA  INSA : IMPARATIA  LUI  DUMNEZEU  ESTE  INAUNTRUL  VOSTRU.

Luca 17 : 20 = Fariseii au intrebat pe Isus cand va veni Imparatia lui Dumnezeu. Drept raspuns EL le-a zis : ” Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izbaveasca privirile. ” 

             17 : 21 = Nu se va zice : ” Uite-o aici ! ” sau : ” Uite-o acolo ! „ Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru.

 

6 comentarii la „Speranta poate insemna…

 1. iagher.i.jr

  Inteleg efortul pe care il fac cei din spatele omului Dacian Palladi [sotia,copii]doresc sa le multumesc si sa le urez sanatate pace in suflet si multe satisfactii, Dumnezeu sa va binecuvinteze.

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Multumim pentru gandurile calde. Dumnezeu sa te aibe in Paza Sa, draga Laura, pe tine si pe toti cei dragi tie.
   A Lui fie toata lauda in cer si pe pamant. Lui ii multumesc in fiecare zi pentru sotia mea, pentru copiii daruiti noua. Spre slava Lui ne straduim a trai cu totii.

   Răspunde
 2. soso

  Placerea de a vorbi despre speranta este dubla doar este „strada” cu fericirea;)
  La fel cum minerii au speranta in „norocul cel bun” poate fi de folos sa ne indreptam speranta catre „gindul cel bun”. Calatoria spre o dorinta, tinta, tel, realizare, obiectiv, eveniment, performanta etc este insotita de speranta care are ceva izvoare in incredere, rezolvarea sau esecul, implinirea sau neimplinirea depinzind intr-o mare masura de increderea cui ne agatam.

  Daca increderea se bazeaza pe ratiune, a ta sau a altora, riscul cel mare este ca perceperea lucrurilor sa fie gresita si atunci geniu sa fii, o ratiune intemeiata pe date eronate te conduce tot la o eroare, asa se (auto)implineste profetia cum ca speranta moare ultima …

  Daca increderea se bazeaza pe „voia Ta” lucrurile merg de la sine pentru simplu fapt ca „voia Ta” este desavirsita. Se spune ca primul gind care-i vine omului in minte legat de orice lucru este de la Dumnezeu, restul gindurilor sunt din alte parti. Si atunci speranta cea mare ar fi sa auzim primul gind (gindul cel bun) si sa-l urmam. Un exercitiu interesant ar fi acela de a raspunde la intrebarea „Cum gasim gindul cel bun?”

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Excelent Soso. Excelent.
   Cat priveste raspunsul la intrebarea : Cum gasim gandul cel bun ? acesta ( in opinia mea ) este : studiind Biblia. Cartea care, este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna. ( 2 Timotei 3 : 16 – 17 ).
   Dumnezeu fie laudat in veci. Amin.

   Răspunde
 3. Anca

  Hai sa nu uitam totusi ca speranta era pe fundul cutiei Pandorei…

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Draga Anca,

   intr-adevar, speranta este. Trebuie doar sa te uiti in directia potrivita, si sa faci ce trebuie…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *