Putina ordine psihica

de | 02/11/2013

           De putina vreme, Editura Universitatii din Oradea a publicat lucrarea cu titlul : Fata nevazuta a drogurilor.

           Autorii cartii sunt : Mariuca Groza, Adelina Icob, Claudiu Lucaci, Aurora Gavris, Valerian Doltu – sub coordonarea prof.univ.dr.Pavel Abraham si a Dr.psih.Cristian Bellu Bengescu – expert U.E. in toxicomani.

           La pagina 185 a cartii mai sus mentionate, autorii au gasit de folos a prezenta o schita ( o reprezentare grafica ) ce-si propune a ordona oarecum procesele psihice. Domniile lor indica drept sursa a acestei reprezentari un site cu adresa : www.psihic.ro.

           Am dorit a accesa pentru detalii adresa indicata a site-ului insa nu am reusit a-l gasi

           Am gasit insa ceva nu mai putin interesant : www.psihic.net – o adresa ce contine interesante scrieri de psihologie, filosofie, societate, evenimente. Cei interesati pot accesa de aici link-ul acum in discutie – http://www.psihic.net/category/psihologie-2/

           Cu toate acestea, schita prezentata de autorii cartii in conditiile mai sus descrise, mi-a atras atentia pentru faptul ca ordoneaza intr-o forma usor accesibila termeni, notiuni si relatii intre importante elemente ale vietii psihice umane.

           Consider ca cei mai multi dintre noi utilizam termeni, notiuni si relatii ale vietii psihice fara a cunoaste suficient nu doar continutul lor cat mai ales locul si rolul acestora in constructia psihicului uman. Schita de care va vorbesc poate reprezenta astfel un punct de plecare spre minima si necesara ordine psihica.

           Sper sa va fie de folos.

3 comentarii la „Putina ordine psihica

  1. Dacian Autor articol

   Multumesc Flaviu.
   Spre folosul tuturor.
   Multumesc inca o data.

   Răspunde
 1. Daniela

  Mulțumesc pentru apreciere și vă asigur că e reciprocă.
  Mă bucur că v-am descoperit situl. 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *