Pentru cei care asteapta minuni in 2013

de | 01/01/2013

                  In ultimul numar al anului 2012, Revista Dilema Veche a considerat de cuviinta sa propuna drept tema a saptamanii, subiectul : Miracole si Minuni. Rasfoirea ( chiar si electronica ) a numerelor mai vechi arata ca nu este prima data cand aceasta respectabila publicatie considera potrivit a aduce in discutie si in analiza o perspectiva umana cu referire la supra-uman, vizand ceea ce s-a intamplat, se intampla si se mai poate intampla in lumea noastra.

                  De altfel, va recomand cu caldura a lectura cel putin urmatoarele materialele, selectate din arhiva revistei si aflate in urmatoarele linkuri : 

 http://dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptamanii/articol/minunatele-minuni

– http://dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptamanii/articol/avem-nevoie-minuni

                  Trebuie sa stiti ca in afara celor doua materiale recomandate, mai sunt si multe altele foarte bine scrise, insa ele pot fi accesate doar daca aveti calitatea de abonati digitali ai Revistei Dilema Veche.

                  Acestea fiind spuse, si rezumandu-ma la pretentiile unei postari pe blog, voi face in cele ce urmeaza unele comentarii la acest pretentios subiect al miracolelor si minunilor.

                  Viata este nu de putine ori complicata, imprevizibila, dura. Sunt situatii pentru care – chiar daca crezi ca esti pregatit – constati usor mai apoi cat de nepregatit ai fost. In fapt, daca astepti minuni, este foarte posibil sa te afli deja intr-o situatie in care nu mai stii ce sa faci, sau ai obosit sa mai incerci ceva.

                  Deci iata ca asteptarea omeneasca cu referire la minuni si miracole are legatura cu neputintele noastre, cu limitele noastre de rezistenta. Practic ale legatura cu ” Nu mai stiu ! „ si ” Nu mai pot ! „. Si atunci cat trebuie a crede si practica maximele lumii acesteia care spun ca oamenii pot totul de unii singuri ? Pana unde au sens si continut ambitiile noastre ?

                  Pe de alta parte, atunci cand astepti miracole si minuni poate insemna ca lumea aceasta ti-a spus ca nu mai are solutii, ca nu este interesata de tine si problema ta, sau ca trebuie sa intelegi ca acum ” este vremea fiecare pentru el „. Practic ale legatura cu : ” Daca pe ceilalti nu ii intereseaza, mai poate fi cineva interesat de problema mea ? ” precum si cu ” Daca pe altii nu ii intereseaza de ce sa ma intereseze pe mine ? Este firesc a ne intreba atunci daca solidaritatea si generozitatea trebuie a fi doar manifestari sporadice in viata, sau dimpotriva trebuie sa devina cotidian in viata, comportamentele si actiunile noastre.

                 Daca astepti minuni si miracole este foarte posibil sa fii intr-un fel pregatit pentru orice. Practic ale legatura cu : ” Cat o vrea Dumnezeu. ” precum si cu : ” Am facut tot ce-am putut ? ! ” Are legatura cu : ” Acceptam ca nu stim si nu putem totul. ” precum si cu ” Sunt in genunchi si astept. „ De ce oare trebuie sa fim in genunchi si sa asteptam doar cand avem probleme ?

                 Daca astepti minuni, poate insemna ceva de genul : ” Daca oamenii nu mai pot, atunci cine mai poate ? „

                 Raspunsul meu este : Dumnezeu poate. Dar, El nu exista pentru a ne satisface noua dorintele, asteptarile. Lucrurile stau tocmai invers.

                 Imi dau seama ca pot spune si scrie mai multe despre miracole si minuni.

                 Cu voia lui Dumnezeu poate alta data. Pana atunci, am sa ma rog pentru toti cei care asteptati miracole si minuni in 2013. Dumnezeu sa va aiba in paza Sa dragii mei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *