De ce am sa merg la vot in 9 decembrie 2012

de | 06/12/2012

                Banuiesc, ca si dumneavoastra a-ti auzit in aceasta campanie electorala multi candidati care foloseau drept argument  in atragere voturilor, cum ca, daca ajung parlamentari se vor bate pentru a " aduce bani in judet " sau in localitatea nu stiu care. Ei bine, credeti sau nu, de aceasta data nu spun prostii. Sunt deja in tara judete care si-au legat conjunctural prosperitatea de " alocarile de la centru ". Din pacate nu putine asemenea conjuncturi au imbogatit doar pe unii, altora le-a imbolnavit sperantele in democratie, iar altii s-au saturat si astfel de politica.

                 Eu, multumesc Domnului, locuiesc in Oradea, localitate si resedinta de judet, care, cel putin in ultimii ani a primit si a cheltuit cu chibzuinta alocarile de la bugetul national spre folosul tuturor. Este desigur, un argument important in ceea ce ma priveste pentru a merge duminica la vot.

                 Dar, ……asa gandesc eu din Oradea. Tu insa, ai tot dreptul sa gandesti la fel oriunde ai locui in aceasta tara.

                 Iata cum, prin acest deziderat al meu si al tau, generam practic o competitie intre judete pe banii de la centru. Apoi daca este o competitie, dupa ce reguli concuram ? De fapt sunt sau nu sunt reguli ? Raspunsurile la intrebarile de mai inainte pot genera ample dezbateri, dar practica ne arata ca nu de putine ori conteaza daca ai oameni la Bucuresti.

               Iata cum rezulta un argument pentru dumneavoastra sa mergeti la vot – vreti bani de la centru ? Trimiteti-va prin vot reprezentantii. Daca nu ve-ti proceda asa, sau daca la randu-mi nu voi vota, cu aceasta sucita lege electorala am putea ajunge pur si simplu cu o reprezentare de figuratie, neputincioasa a ne reprezenta interesele nici macar la cota de avarie.

                 Bine, bine imi ve-ti spune, dar chiar si daca merg la vot nu ai vazut ce indivizi candideaza ? Pe cine sa aleg ? 

                 Eu iti raspund : voteaza pe cine vrei. Voteaza-i pe cei care-i consideri mai putin rai dintre candidati, voteaza-i pe cei care au aratat ca au facut ceva si pentru comunitate, dar voteaza….

                 Poate, te-am convins sa mergi vot. Dar, trebuie sa-ti spun ca povestea nu se incheie aici. Motivul ?

                 Daca avem o competitie intre judete pentru a atrage bani de la centru, daca ai mei se lupta cu ai tai pentru aceste resurse, atunci unde este, cine formuleaza si cine administreaza interesul national?

                 Ei bine, despre interesul national, despre competente, despre responsabilitate, despre generatii, despre competii globale, cu voia Domnului poate altadata.

                                          Dumnezeu sa ocroteasca Romania.

             

Un comentariu la „De ce am sa merg la vot in 9 decembrie 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *