Cum ne crestem copiii ?

de | 17/09/2013

            Sunt sigur ca, cele continute in materialul video de mai jos va crea dispute, dezbateri, mai mult sau mai putin comode intre mine si dumneavoastra, sau intre dumneavoastra cititori ai blogului meu.

            Sunt aproape sigur ca multi nu veti urmari pana la capat materialul filmat si supus atentiei.

            De pe acum va spun tuturor, ca indiferent de pozitia pe care o veti adopta, nu am sa ma supar ; ci, dimpotriva ma voi  ruga cu inima curata pentru fiecare in parte.

            Titlul si tema postarii de azi, are legatura cu inceperea noului an scolar 2013 – 2014. Este un moment de bucurie, de emotie pentru multi parinti, pentru multi copii de toate varstele. Dar dincolo de bucuri, emotii si sperante, evenimentul declanseaza pentru multi dintre cei implicati si ingrijorari, temeri, necunoscute.

            Cum sa te comporti si cum sa reactionezi, fata de aceasta suma a trairilor, fata de aceasta suma a provocarilor, va propun a afla ascultand predica sustinuta in anul 2012 de pastorul Paul Negrut avand ca tema generala : Familia.

            Ii multumim lui Dumnezeu neincetat pentru copiii daruiti noua.

            Il rugam pe Dumnezeu a ne ajuta sa ii crestem in respectarea Cuvantului Sau.

            Il rugam pe Dumnezeu a ne insoti cu Intelepciunea si harul Sau in implinirea importantei si nu usoarei misiuni de parinte.

            Dumnezeu sa binecuvanteze copiii nostri, Dumnezeu sa binecuvanteze familiile noastre.

 

3 comentarii la „Cum ne crestem copiii ?

  1. Dacian Autor articol

   Asa zic si eu Gabi.
   De folos, de stiut, de aplicat.
   Doamne ajuta.

   Răspunde
 1. tibi

  „Invata pe copil cararea,si cand va imbatrani isi va aminti.”,si nu va cadea (as mai adauga eu).De la ce nu va cadea?La examenele vietii;cand va trebui sa stea drept,sa ia decizii morale,cand va da de greu,cand va trece prin furtuna si incercari sa stie unde gaseste ajutor,izbavire,sa stie sa-si iubeasca si slujeasca familia si comunitatea,cand isi va cauta perechea,cand isi va alege prietenii,samd.In ultimii ani tot mai mult parintii au pasat responsabilitatea,scolilor,bisericii si altor institutii,dar,a venit vremea sa ne asumam si sa ne luam foarte in serios rolul de parinti, sa ne preluam din nou aceasta sarcina. Fratilor pina la urma conteaza cel mai mult „cei sapte ani de-acasa”,si conteaza ce spune Biblia.Exista un principiu care l-a evidentiat foarte bine fratele Paul:daca vrei sa te asculte copiii,trebuie tu intai sa asculti de DUMNEZEU.Urmarea se va vedea:” Si ISUS crestea in intelepciune, in statura,si era tot mai placut inaintea Lui DUMNEZEU si inaintea oamenilor.”(Luc.2:52)Doamne invata-ne sa ascultam si sa ne crestem copiii in ascultare de Tine.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *