Lectii de credinta in situatii imposibile

de | 23/02/2014

              Un inceput abrupt al acestei postari suna cam asa : Nu-l forta pe Dumnezeu  sa te aduca intr-o situatie imposibila de viata doar pentru a accepta sa vezi si sa accepti ceea ce de multe ori ai putut sa vezi si sa accepti in viata ta – dar nu ai facut-o.

              Este doar o chestiune de timp, pana cand unii dintre noi vom fi pusi in situatia in care va trebui sa ne declaram invinsi, neputinciosi. O situatie de viata in care, in ciuda resurselor noastre, in ciuda ambitiei noastre, in ciuda experientei noastre va trebui sa spunem : nu stim, nu putem.

              In asemenea situatii, este foarte posibil ca cei mai multi sa fie fata in fata cu niste lectii de viata. Dintre acestea amintesc : lectia prioritatilor ; lectia mandriei ; lectia efemerului vietii ; lectia rabdarii.

             Daca perspectivele si detaliile unor asemenea situatii de viata va intereseaza, va invit a asculta mesajul pastorului Doru Hnatiuc, sustinut in cadrul serviciului religios al Bisericii Baptiste Emanuel din Oradea.

             Tuturor un indemn : Nu asteptati lectiile situatiilor imposibile ci pregatiti-va din timp pentru ele.

 

 

4 comentarii la „Lectii de credinta in situatii imposibile

 1. Sorin Petrache

  Pacea Domnului si Dumnezeului nostru Isus Hristos sa-ti intareasca inima, frate Dacian!
  Sper ca numele meu sa-ti starneasca o scanteie de amintire.
  Da, eu sunt, pacatosul de Sorin Petrache, controversatul ziarist care, la 39 de ani, a cunoscut iertarea si mangaierea Domnului Isus Hristos – Slavit sa-I fie Numele in veci! Amin.
  M-am bucurat, ma bucur si ma rog Bunului Dumnezeu sa ma ajute mereu sa o fac fiindca te-am regasit in turma placuta Lui.
  Ce bucurie: gandindu-ma la vesnicia vietii in Dumnezeu, la locasul pregatit acum de Domnul Isus Hristos pentru fiecare, traiesc deja bucuria vecinatatii cu bunul meu prieten Dacian – cetatean și locatar al Noului Ierusalim, in vesnicia Tatalui Ceresc. Ce bucurie!
  Trimit aceste randuri cu speranta unui raspuns. Si daca Duhul Sfant va binecuvanta aceasta deschidere, continui cu rugamintea personala si in numele Societatii Biblice din Romania (director Florin Ile) de a participa permanent la constructia rubricii Economic din Pagina 6 a revistei Puterea Cuvantului.
  Am citit si recitesc pagini de pe blog-ul tau si gasesc aici un izvor nesecat de binecuvantare atat de necesar lucrarii Domnului.
  Astept un semn si acordul tau, intr-o forma sau alta.
  Multumesc pentru timpul regasirii.
  Multumesc lui Dumnezeu pentru binecuvantarea revarsata peste sufletul tau si al familiei tale. Iti las in rugaciune Psalmul 20. Amin.
  Cu dragoste frateasca si deosebita consideratie,
  Sorin Petrache – sorinpetrache@yahoo.com

  Răspunde
  1. Dacian Autor articol

   Intr-adevar frate Sorin, mare bucurie sa ne regasim dupa atatia ani in turma Domnului nostru Isus Hristos.A Lui fie toata slava in veci. Amin.
   Cat priveste onoranta propunere si alte necesare detalii, am sa te contactez pe adresa personala de e-mail.
   Domnul sa te aibe in paza Sa, drag si vechi prieten, acum frate in Domnul.
   Mare bucurie.

   Răspunde
 2. Sorin Petrache

  Multumesc pentru raspuns. Am invatat in ultimii patru ani cat de frumos este sa te grabesti incet, lasandu-L pe Dumnezeu sa paseasca inaintea ta. Astept, asadar, cu rabdare, semnalul tau. Mesajul postat la materialul de ultima ora te rog sa-l consideri o „batere la usa” asemeni invataturii Domnului din Luca 11:5-13. Amin. Dumnezeu sa te insoteasca cu biruinta in toate planurile vietii, preaiubit frate!

  Răspunde
 3. tib

  Ei draga Dacian, cu asta ( cu credinta aceea a dependentei totale) „e grele”.E foarte greu pt. ca acesta credinta, atunci se verifica, atunci se pune in practica; in situatiile imposibile, in crize ce par de netrecut, atunci cand nu mai vezi lumina, cand ti se pare ca nu mai exista speranta, cand treci prin dezastre si furtuni, in cel m ai critic moment al vietii, atunci se manifesta acesta credinta. Ca familie am trefcut printr-o situatie similara (in care DOMNUL ne-a redat un copil), si atunci am invatat lectia acesta. Iti marturisesc ca Geta(sotia mea) a fost cea care L-a adus pe Domnul ISUS in salonul de spital, la patul lui Alex, ca sa-Si puna maiinile peste tumoara lui. Astazi pot sa-ti spun cu toata responsabilitatea ca acela a fost doar inceputul, am fost momentul in care am capatat credinta, care mai apoi, si pana astazi, creste din zi in zi, cu cat studiem mai mult BIBLIA si cu cat Il cunoastem si ne apropiem mai mult de DUMNEZEU. Legat de acest text si de indemul Domnului ISUS: ” Nu te teme; crede numai” (Luc.8:50) imi amintesc ca bunicul din partea mamei(pastor de limba maghiara), cand eram copil i-a spus ca eu voi fi un bun crestin si chiar „pescar de oameni”. Au trecut anii si eu am parasit biserica, m-am razvratit, am devenit rebel, fiul risipitor,provocand multa durere si dezamagire parintilor, care plangeau si se rugau pt. mine, iar bunicul continua sa sustina ceea cei spusese mamei. Mama rabufnea si il intreba: „Cand, cand? Nu vezi ca e un razvratit, un incurabil si un impietrit? Raspunsul era totdeuna acelasi; „Nu te teme; crede numai”. Doamne ajuta-ne sa invatam lectia credintei, si te rugam sa ne maresti credinta,Amin.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *